Nieuwe thriller van Heleen van der Kemp


Heleen van der Kemp heeft een fraaie serie thrillers op haar naam. Zie de recensie van haar meest recente boek “Bijwerking” op deze blog.
Dat dateert van 2015. Het is daarna lang stil geweest rond de schrijfactiviteiten van Heleen. Maar nu is er voor de liefhebbers groot nieuws: in oktober van dit jaar verschijnt haar nieuwe thriller, getiteld “Voor de meisjes”.Het verhaal wordt in de najaarsbrochure van Uitgeverij Cargo als volgt beschreven:

Anna ontvlucht op jonge leeftijd haar rijke familie. Haar vader Manfred heeft het te druk met zijn eigen leven, stiefbroer Leonard reageert zijn frustraties af op zijn zusje, en haar jongste broer Jean kiest altijd de kant van zijn oudere broer. Dertig jaar later lijken de verhoudingen iets verbeterd: Manfred doet moeite de familieband te herstellen met een maandelijks familiediner, en Anna past regelmatig op bij haar favoriete nichtjes, de dochters van Jean. 
Dan wordt Leonard neergeschoten voor zijn huis. Het lijkt het werk van een huurmoordenaar, maar niets wijst erop dat Leonard criminele banden had. 
Politie-inspecteur Nina Hansen leidt het onderzoek en ontdekt dat elk familielid zijn eigen geheimen heeft. Of was het toch een vergismoord?”

Britt Franken is kennelijk (tijdelijk?) buiten beeld. Ik ben benieuwd of Nina Hansen in staat is Britt te doen vergeten!

Reacties