Boekpresentatie "Mij zie je niet"


Bij de prachtige boekhandel Plukker in Schagen werd vandaag de nieuwe thriller “Mij zie je niet” van Loes den Hollander officieel gepresenteerd. Mijn echtgenote Lucy en ik waren ruim op tijd aanwezig met bijna tweehonderd kilometer “achter de wielen”. In het publiek ontwaarden we onder anderen Simone van der Vlugt, Esther Verhoef en Marjan van den Berg.Uitgever Ilse Karman van De Crime Compagnie roemde op mooie wijze de fenomenale prestatie van Loes: het schrijven van zo’n geweldig boek in zulke moeilijke priv√©omstandigheden.Jeugdboeken- én thrillerschrijfster Marion van de Coolwijk nam Loes op ontspannen en persoonlijke wijze een boeiend interview af.
De uitreiking van het “eerste” exemplaar van het boek was een emotioneel moment. Loes gunde die eer op ontroerende wijze aan haar buurvrouw Tessa in Wieringerwaard die Loes’ echtgenoot Harry en Loes zelf enorm heeft geholpen in de benarde omstandigheden waarin zij verkeerd hebben door hun grote gezondheidsproblemen. Deze buurvrouw heeft zelfs, zo kun je gerust zeggen, met haar adequate handelen het leven van Loes gered toen ze midden in de nacht werd overvallen door een aneurysma.Terwijl de aanwezigen genoten van koffie, chocolaatjes met de beeltenis van het boek en kleine saucijsjes, signeerde Loes vele boeken.Het was een gezellige bijeenkomst die een van de grootste thrillerschrijfsters van ons land zeker gesterkt zal hebben in haar drang om door te gaan.   

Persoonlijk vind ik het een van de beste boeken van Loes in haar serie van inmiddels maar liefst 23 thrillers. Mijn recensie van het boek staat hier.

Reacties