De nieuwe thriller van Anya Niewierra is onderweg!

Groot nieuws voor de liefhebbers van de thrillers van Anya Niewierra:  haar komende boek "Het bloemenmeisje" krijgt steeds verder vorm.. Vandaag werd de cover van het boek openbaar, en die is heel onderscheidend. Kijk maar:


Anya Niewierra is een fenomeen in thrillerland. Zij legt met een tomeloze energie hart en ziel in haar mooie en zeer drukke baan als directeur van Visit Zuid-Limburg (voorheen VVV Zuid-Limburg).
En dan weet zij ook nog steengoede thrillers te schrijven.

Haar eersteling "Vrij uitzicht" verscheen in 2013. Een prachtig verhaal met sterke onderhuidse spanning dat zich afspeelt in het bergdorpje Mosset in haar geliefde Pyreneeën.

Daarna volgde in 2017 "Het dossier", een werkelijk briljant verhaal over kunstvervalsing in het voormalige Oost-Duitsland. Dit boek werd alom geroemd vanwege zijn kwaliteit en oorspronkelijkheid, en kreeg -terecht- ongekend veel vijfsterrenwaarderingen.

Reikhalzend kijken de thrillerliefhebbers dan ook uit naar het volgende boek van Anya. Door haar drukke werk is de frequentie van haar boeken (relatief natuurlijk, het is volstrekt onduidelijk waar ze de tijd vandaan haalt om ook nog te schrijven en veel research te doen) laag, maar de kwaliteit is tot dusverre zeer hoog.
We zijn dan ook razend nieuwsgierig naar de komst van "Het bloemenmeisje". Dat belooft weer iets heel anders te worden, maar spannend en bijzonder zal het vrijwel zeker zijn. De flaptekst licht een tipje van de sluier op, maar zoals een goede flaptekst betaamt, ook niet meer dan dat.

Het verhaal speelt zich deels af in de Pyreneeën rond de aldaar wonende 43-jarige kruidenarts Nina Fleurie. Haar moeder Mia is lang geleden vermoord. Nina krijgt bezoek van Théa die haar tweelingzus blijkt te zijn. De flaptekst eindigt aldus:

"Maar dan verdwijnt Théa. De wanhopige Nina start een zoektocht die leidt naar het bizarre verleden van haar moeder én naar haar moordenaar…"

"Het bloemenmeisje" verschijnt vermoedelijk op 27 januari 2020. Geduld is een schone zaak, maar zal ongetwijfeld beloond worden.

Reacties