Boekblokje (5)

In boekenland gebeurt ongelooflijk veel, er is continu beweging. Diverse bronnen schenken daar al aandacht aan. Dat ga ik hier dan ook niet doen. Kuijpjes onder deze titel pikken af en toe een paar krenten uit de pap.

Deze keer zijn het twee recente eigen ervaringen als proeflezer.

De 29e thriller van Loes den Hollander is onderweg

Op 12 april 2023 zal de nieuwe thriller van de ongekroonde koningin van de Nederlandse thriller verschijnen. 


Een korte beschrijving van “Geloof mij nooit” is al te vinden op de website van Loes’ uitgever De Crime Compagnie. Zij luidt:

“De mantel der liefde kan ook te veel bedekken. Het huwelijk van Jochem en Pattie is vanaf het begin gebaseerd op totaal verschillende intenties. Het houdt daarom geen stand. De scheiding verloopt allesbehalve soepel. Voor de buitenwereld lijkt het huwelijk van Ted en Fifi heel stabiel en gelukkig. Het einde van de relatie komt dan ook geheel onverwacht. Dan gebeurt er iets wat niemand van de familie had verwacht en vragen ze zich af: wie wilde nu eigenlijk afrekenen met wie?”

Ik kreeg van de schrijfster zelve op 5 januari jongstleden het eervolle verzoek een van de drie proeflezers te willen zijn. Vanzelfsprekend heb ik mij voortvarend zo goed mogelijk van die taak gekweten. Over de inhoud van het verhaal wordt hier natuurlijk verder niets onthuld. Wat wél nu al kan worden prijsgegeven is dat “Geloof mij nooit” een ijzersterke psychologische thriller is met een volstrekt onvoorspelbare plot. Het is naar mijn stellige overtuiging een van de beste boeken uit de imposante reeks van Loes den Hollander.

Vanaf 2 juni 2023 is “De IJsselbrief” in de boekhandel verkrijgbaar

Na haar fraaie debuutroman “Wisselwerking” uit 2016 koos Bertina Mulder tweemaal voor het schrijven van een spannend boek met “De rode planeet” en “De Veluwse verdwijning”.

Op 4 juni a.s. zal de presentatie plaatsvinden van haar tweede roman “De IJsselbrief” die verschijnt bij Uitgeverij Neckar met een zeer fraaie cover. De flaptekst ervan is te vinden op de website van de schrijfster en zal als volgt zijn:

Veerman Werner van het Deventer pontje vist een fles uit de IJssel met daarin een in het Engels geschreven brief, ondertekend door ene Mandy. De tekst doet vermoeden dat ze worstelt met haar bestaan. ‘We are destroyed and then we rebuild. That’s human nature, right?’ Wie is de vrouw achter de filosofische zinnen? Maak kennis met de mysterieuze briefschrijfster en volg de brief van Mandy naar Werner.
Bij het schrijven van De IJsselbrief liet de auteur zich inspireren door de waargebeurde vondst van de flessenpost en de vraag die iedereen zich stelde: ‘Wie is Mandy?’ Ze componeerde feiten en fictie tot een roman met een filosofische ondertoon.”

Ook van dit boek was ik een van de drie proeflezers. En dat was een waar genoegen. Bertina Mulder schept met een soepele pen, veel geesteskracht en inlevingsvermogen een fraai gecomponeerd verhaal. De personages zijn mooi ontwikkeld en kennen de nodige diepgang. Vele elementen van het menselijk bestaan komen aan de orde. Deze roman maakt veel indruk, ook vanwege zijn oorspronkelijkheid.   

 

 

Reacties