De magie van de witte stad

Wat begon als een trilogie werd vervolgens een tetralogie, en tot grote vreugde van de vele liefhebbers is nu een vijfde deel op komst. Het wordt dan een pentalogie. Zo leren we tellen in (oud) Grieks.


In 2019 baarde de Spaanse schrijfster met de prachtige naam Eva García Sáenz de Urturi groot opzien met de adembenemende thriller “De stilte van de witte stad”. Die werd gevolgd door “De riten van het water”, “De heren van de tijd” en “Het zwarte boek van de uren”. Ofschoon ik echt niet scheutig ben met sterren, kregen alle boeken in deze reeks de kwalificatie “buitengewoon goed” met de bijbehorende vijf sterren.

Op 30 juni van dit jaar schreef ik over onze reis naar Vitoria-Gasteiz in “La ciudad blanca”. Dat er een vijfde deel in de serie op komst is, was toen geen geheim meer. Maar hoe leuk is het dat A.W. Bruna Uitgevers op Facebook een tipje van de sluier oplicht? Het nieuwe boek komt uit in november en zal de titel “De engel van de stad” dragen. 


Bruna meldt het volgende over het verhaal:

“Ditmaal staat inspecteur Unai López de Ayala –alias Kraken- in een duister, mysterieus Venetië op een kruispunt in zijn leven: eindelijk het verleden oplossen, of zich richten op de toekomst.”

Op de website van de uitgever blijkt meer informatie over het verhaal te staan. 

"Een prachtig Venetiaans palazzo brandt af, terwijl daar een bijeenkomst plaatsvindt van de vereniging van Antiquarische Boekverkopers. De lichamen van de gasten zijn echter niet te vinden in het puin. Krakens moeder, Ithaca, was betrokken bij een brand die tientallen jaren eerder onder identieke omstandigheden plaatsvond. 
Ondertussen onderzoekt inspecteur Estibaliz in Vitoria een zaak die mogelijk antwoorden biedt op de overval die een einde maakte aan het leven van Krakens vader. Maar Unai aarzelt om terug te keren naar het onderzoek. Het voelt alsof hij moet kiezen tussen de zoektocht naar wat er met zijn ouders is gebeurd, of zijn gezin." 

Vrijwel iedereen die de tetralogie of een deel ervan heeft gelezen, is razend enthousiast. Het is dan ook niet gewaagd te stellen dat de talrijke lezers reikhalzend uitzien naar “De engel van de stad”. Zal Eva in staat blijken het torenhoge niveau te handhaven? Al viermaal heeft ze bewezen dat te kunnen. Dus waarom niet weer?

Reacties