Ilse Terwijn: Haas gaat op zoekHet prachtig uitgevoerde kinderboekje “Haas gaat op zoek” is in alle opzichten uniek en is helaas voor de lezers van deze “recensie” niet in de handel. Het verhaaltje is volledig toegesneden op een bijzondere situatie. En wel de volgende.

Mijn zoon Paul en zijn vrouw Nienke kregen gisteren een zoon, hun eerste kind en mijn vierde kleinkind. Nadat in 2007 mijn fantastische echtgenote Ans, moeder van mijn drie zoons, is overleden, ben ik in 2016 getrouwd met mijn nieuwe grote liefde Lucy. Zij is dus “technisch” gezien niet de oma van mijn kleinkinderen en zocht en vond daarin een modus.

Bij ons eerste bezoek aan ons nieuwe kleinkind en zijn ouders gisteren kreeg Lucy een verrassend cadeautje van de nieuwbakken ouders. En dat was het boekje “Haas gaat op zoek”.
Een prachtig, ontroerend verhaal over de zoektocht van Haas met zijn vriendje Kik naar een nieuwe oma, omdat hij zijn oma Ster niet meer kan zien.Kik wordt er stil van en zegt na een tijdje: “Zullen we nog een oma voor je zoeken?” Dat vindt Haas een goed idee. “Ja, laten we dat doen.”  

De zoektocht van de vriendjes is niet eenvoudig maar heeft te langen leste succes. Als opa Boek op bezoek komt met opa’s liefje, komt het hoge woord eruit.

Het boekje werd geschreven én geïllustreerd met fraaie fijngevoelige tekeningen door Ilse Terwijn. Het verhaal is van een ontroerende schoonheid en brengt diepe emoties naar boven. Dat gebeurde in ieder geval toen Lucy het op verzoek van Paul en Nienke voor het eerst voorlas aan kleinzoon Flin, een paar uur oud. En haar antwoord op de vraag van diens ouders was een onomwonden “ja”. Hoe mooi is zo’n vraag die vanuit het hart wordt gesteld aan de oma, die biologisch niet de oma is? Opa Boek (ik dus) vond het prachtig. Het boekje krijgt een ware wolk van sterren!

En de geboorte van dit boekje is nog mooier dan tot hier beschreven. Ilse Terwijn is de dochter van Lucy en heeft onder de vlag van haar onderneming CreaLiefs het boekje in samenspraak met Paul en Nienke als een ware uitgever van boeken de wereld in gebracht. Een topprestatie, ook in emotioneel opzicht.

Dankjewel Ilse, Paul en Nienke!

Reacties

  1. Jennifer Schuurman17 juni 2019 om 12:12

    En ik kende het boekje terwijl het in ontwikkeling was en voel dat deze recensie een ware kers op de taart is van het al prachtige proces dat hier aan vooraf ging. Met tranen in mijn ogen heb ik deze recensie gelezen Charles. En wat mooi om te lezen dat het boekje zo goed is ontvangen. Trots op jullie allemaal! �� oh en gefeliciteerd met de geboorte van Flin natuurlijk. Geniet van jullie mooie familie.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten