Boekblokje (1)

In boekenland gebeurt ongelooflijk veel, er is continu beweging. Diverse bronnen schenken daar al aandacht aan. Dat ga ik hier dan ook niet doen. Kuijpjes onder deze titel pikken vanaf nu af en toe een paar krenten uit de pap.

Deze keer zijn het er drie in willekeurige volgorde.

De Crime Compagnie bestaat deze maand tien jaar !   

Op 13 juni 2012 startte Ilse Karman haar eigen uitgeverij onder de naam De Crime Compagnie. Deze onvolprezen uitgeverij is sedertdien uitgegroeid tot een belangrijke hoeksteen in thrillerland. Blijkens haar website werden en worden boeken van zevenendertig auteurs uitgegeven. 

Het is een waar vrouwenbastion: vijfendertig auteurs zijn van de vrouwelijke kunne, en het team van Ilse bestaat bij mijn weten volledig uit vrouwen. De uitzonderingen vormen de schrijvers Theo Hoogstraaten en Ad van de Lisdonk. Het is een flinke groep mensen met veel schrijftalent. Inderdaad maken zij samen misdadig goede boeken, zoals op de website wordt gesteld.

Ilse en alle andere bij De Crime Compagnie betrokkenen van harte proficiat met deze mooie mijlpaal !


"De laatste getuige" van Frank Krake ook in het Frans   

Het schitterende verhaal over Wim Aloserij verscheen al eerder in het Engels en het Italiaans. Een Russische versie was ook op komst, in deze tijd een controversieel onderwerp. Hoe het daarmee staat, weet ik niet.


Nu is er ook een Franstalige uitgave van "De laatste getuige". Het is een grootse prestatie van de schrijver, en dik verdiend. 


Anne-Laure Van Neer laat weer van zich horen

Met haar laatste boek "Louise" veroverden de unieke schrijfstijl en fantasie van Anne-Laure mijn lezershart. Over enkele dagen komt haar vierde boek uit. Na "Justine", "Maurice" en "Louise" draagt ook dit boek een eigennaam als titel, namelijk "Jos├ęphine". 


De synopsis belooft een spannende roman met een wederom zeer origineel verhaal. Er staat al een heerlijk leesfragment op internet. Dat wordt weer smullen !


Reacties