Boekpresentatie "De IJsselbrief"


Aan de oever van de IJssel tegenover Deventer ligt het Pillows Hotel. Op deze fraaie locatie vond op zondag 4 juni 2023 de presentatie plaats van de nieuwe roman van Bertina Mulder. Het verhaal “De IJsselbrief” is gebaseerd op de vondst precies vier jaar geleden van flessenpost ter plaatse. 

Veerman Georg Keibler van de veerpont die ter hoogte van het hotel de overtocht naar hartje Deventer verzorgt, deed die vondst en haalde daarmee het plaatselijke nieuws. 

 Foto van Georg Keibler

In de fles in het water zat een briefje in het Engels van een zekere Mandy. De boodschap was filosofisch getint en tamelijk mysterieus.Schrijfster Bertina Mulder zocht contact met Georg, en al pratend borrelden elementen voor een verhaal op. Zij maakte daar een bijzondere roman van. Vanuit de waar gebeurde vondst van het briefje componeerde Bertina een verder grotendeels fictief verhaal.

Bij de presentatie van het boek waren ruim zestig belangstellenden aanwezig. Ook veerman Georg Keibler, zonder wie deze roman nimmer zou zijn ontstaan, was er. 


Het werd een zeer geanimeerde bijeenkomst. Uitgever Alexander Roessen van Uitgeverij Neckar opende het bal met een vriendelijk welkomstwoord.


Vervolgens was aan mij de eer om Bertina (terecht) lof toe te zwaaien over haar vier boeken. Het leeuwendeel daarvan is opgenomen in dit filmpje. 


Zeer kort vroeg ik aandacht voor de mooie debuutroman “Wisselwerking” en de misdaadromans “De rode magneet” en “De Veluwse verdwijning”. Evenzeer kort voor mijn doen kwam “De IJsselbrief” aan de orde. Wat ik daarover in het voortraject als proeflezer al had gezegd, staat zowaar in deze quote op de achterzijde van het boek.


Daarna sprak Bertina de goegemeente toe met een helder en leuk betoog over het ontstaan van het verhaal en de (nieuwe) bijzonder plezierige samenwerking met Uitgeverij Neckar. Het eerste exemplaar van het boek reikte Bertina vervolgens uit aan de heer Keibler die het trots in ontvangst nam.

Vele aanwezigen lieten hun exemplaar van het boek voorzien van een persoonlijke noot van de schrijfster. En met een gezellig samenzijn kwam een eind aan een zeer geslaagde presentatie van een prachtige roman. 

Mijn recensie volgt hier binnenkort. 

Reacties