Natuurgeweld

Na het plaatsen van de eerste versie van het gesproken Kuijpje "Verhaaltjes met een boodschap" werd er van verschillende kanten terecht opgemerkt dat het verhaal niet goed verstaanbaar was door het sterke geruis van de bomen op de achtergrond. Sommigen dachten zelfs dat er stromend water te horen was.
Toen heb ik een nieuwe versie opgenomen en nu binnenshuis. De eerste versie is op 25 juli 2018 vervangen door nummer twee. Geen geruis meer, luister zelf maar terug hieronder.Ik besefte toen niet dat ik nog eens met weemoed aan de eerste versie zou terugdenken. Waarom?

Donderdagavond 27 juli werden in een ongekend natuurgeweld van tien minuten 32 enorme bomen aan het achter ons huis lopende fietspad geveld door een zeldzaam natuurverschijnsel. Volgens de meteorologen ging het om een valwind. Het was in ieder geval doodeng.

Vijf bomen belandden in onze tuin aan de zij- en achterkant van ons huis. Dat werd nét niet geraakt.
Van drie ervan hebben wij afgelopen zondag met een forse krachtsinspanning de kruinen afgezaagd in het kader van schadebeperking bij het weghalen van de bomen.

Inmiddels een week later zijn de bomen vanaf het fietspad met enorme machines verwijderd uit onze tuin.  Lucy maakte vanaf het balkon bij de slaapkamer een filmpje van één minuut. Daarin wordt de laatste boom weggehaald. Zie wat een reus het was, als je de grote man met de kettingzaag ernaast in beeld krijgt.

Het was écht de schrik van ons leven maar inmiddels tellen we onze zegeningen. We zijn aan een regelrechte ramp ontsnapt.En zo was het vóór de valwind. Gelukkig hebben we het filmpje nog.

Reacties