Nominatie Stef Bos

Voor het programma De Taalstaat van Frits Spits (elke zaterdag van 11 tot 13 u. op NPO Radio 1) kun je kandidaten aandragen voor de verkiezing van de Taalstaatmeester 2018. Het gaat om de man of vrouw die zich dit jaar onderscheidt in zijn of haar taalgebruik.Ik heb Stef Bos voorgesteld, en zie: afgelopen zaterdag werd zijn kandidatuur werkelijkheid in een bijzonder leuk item in de uitzending.

Je kunt het hier beluisteren.

Dit was de tekst van mijn voordracht van Stef:

Stef is een taalkunstenaar van het zuiverste water. Zijn liedteksten munten zowel uit in eenvoud als in diepgang. Hij is een ware filosoof die de waarden en problemen van het leven op onvergelijkelijke manier onder woorden weet te brengen.
Waarom nu speciaal voor 2018? Stef Bos is immers al meer dan 25 jaar een meester op de wapenen der taal en zang. Daarvan getuigt ook het prachtige boek “Mijn onmacht woont in woorden”.
Welnu: zijn in 2018 uitgekomen CD “Kern” tart elke verbeelding. De liedjes daarop kunnen eigenlijk geen liedjes worden genoemd, dat is een te geringschattende kwalificatie. Het zijn filosofische overpeinzingen. Zo zijn daar vooral maar niet alleen de tracks “Later als ik dood ben”, “Dichterbij de kern” en “Kern”. Prachtige teksten die tot nadenken stemmen. Het laatstgenoemde nummer kan zelfs hulp en troost bieden in stresssituaties. De theateroptredens van Stef Bos zijn van grote klasse, zo heb ik (ook) dit jaar weer mogen ervaren.

Voeg daarbij de prachtige arrangementen van zijn liedjes én zijn indringende zangkunst, gedragen door zijn herkenbare melodieuze stem en fraaie dictie, en ziehier: de Taalmeester 2018 is voor mij zonder twijfel Stef Bos.

Luister even naar dit prachtige lied:Reacties