Eekhoorn hamstert met verstand

De eekhoorn is een van de verstandigste dieren in de vaak prachtige verhaaltjes van Toon Tellegen. In een nog niet opgetekend verhaal vertelde de eekhoorn vanmiddag aan de mier over de krankzinnige taferelen in de supermarkt van het dierenbos. De winkel leek wel een maanlandschap met bomkraters. 
Vele schappen waren leeg, vooral die van de pasta en het wc-papier. “Wat is er toch aan de hand?”, vroeg de mier nietsvermoedend. “De dieren zijn op hol geslagen door de maatregelen rond het coronavirus”, zei eekhoorn. “Vooral de hamsters kopen alles op in de winkel, het lijkt wel alsof ze voor hun winterslaap staan. Het is een raadsel wat ze met al die spullen moeten. Nogal vreemd aan het begin van de lente, vind je ook niet?” 

Mier knikte begripvol. “Het is volgens de mus die naast onderwijzer ook onze premier is, ook helemaal niet nodig.” De eekhoorn zei dat hij een veel beter idee had. Hij was niet bang voor het wegvallen van de bevoorrading van de winkel maar had wel een mooi idee gekregen om de tijd zinvol door te brengen als hij een langere periode binnen zou moeten blijven bij een zware verkoudheid.“Kijk”, zei hij, “ik hamster ook, maar dan wél zinvol.” Hij torste een stapel boeken naar zijn huisje. En dat lag al bijna vol met boeken. Een ideale bezigheid, dat lezen, zo ontwikkel ik mezelf steeds verder, dacht eekhoorn. 
Hij was helemaal klaar voor de komende mogelijk zware periode. En hij had alle vertrouwen in een goede afloop van de crisis.     

Reacties