Eenmansschriften van Guido Devos

 Guido Devos is een veelzijdig man. Deze Vlaming is creatief op diverse terreinen, zoals het schrijven van korte verhalen, poëzie, literaire beschouwingen, boekrecensies en signaleringen op velerlei onderwerpen. Daarnaast is hij een enthousiast musicus.


Guido geeft onder de titel “De Vos”  een zoals hij het noemt literair eenmansschrift uit. Het is een bij benadering driemaandelijks verschijnende bundel van zijn gevarieerde geestesproducten die (ook?) in digitaal formaat verschijnt.

Het lezen van de digitale edities van zomer 2021 (nummer 22 met 36 blz.) en winter 2021-2022 (nummer 23 met 47 blz.) was mij een waar genoegen. De auteur heeft een zeer soepele en bij vlagen fraaie schrijfstijl. De geschreven stukken zijn zonder uitzondering onderhoudend en vaak uitdagend, zonder dat ook maar een moment grenzen worden overschreden. 

Zo is er onder veel meer een mooie, niet polariserende beschouwing over de invloed van de coronapandemie op het menselijk gedrag. Ook de soms absurdistische korte verhalen, zoals “De onverwachte bezoeker” en een verhaal over het verbod op humor, zijn alleszins de moeite waard. Het deed me deugd te lezen dat mijn betreurde favoriete schrijvers Maarten Biesheuvel en A.L. Snijders bronnen van inspiratie voor Devos zijn. De eenmansschriften zijn verfraaid met vele mooie illustraties.

De schrijver is van vele markten thuis. Het consumeren van het eenmansschrift is een aangename mogelijkheid om de harde werkelijkheid even te ontvluchten en na een plezierige ontdekkingsreis toch weer gewoon met beide benen op de grond terecht te komen.

Meer informatie is te vinden op de website https://vosje53.wixsite.com/inhetholvandevos of te verkrijgen via het emailadres guido53@scarlet.be .  

De uitgave “De Vos” is een fraai voorbeeld van hoge kwaliteit voor een lage prijs. Van harte aanbevolen!

 

   

Reacties