De Vleermuizen

Vandaag vond in het Stadstheater van Zoetermeer het 14e jaarlijkse Thrillerfestival plaats. Belangrijk onderdeel daarvan is de uitreiking van een drietal prijzen. 

De Gouden Vleermuis is een oeuvreprijs voor een thrillerauteur. Daarvoor waren nog zes kandidaten in de race: twee uit Nederland, twee uit BelgiĆ«, een uit Engeland en een uit Zweden. Vol spanning volgden de vele aanwezigen in de theaterzaal de voorbereidende rondedans onder leiding van Laurens de Groot. 

Van links naar rechts een deel van de genomineerden: Toni Coppers, Linda van Rijn en Helen Fields (op het beeldscherm)

Die leidde tot de bekendmaking van de winnaar. En dat is Toni Coppers die daarmee een ongekend succesvol weekend beleeft. Gisteren de Hercule Poirot oeuvreprijs van Knack in Belgiƫ, vandaag die van MAX in Nederland. In beide gevallen zeer verdiend!


Voor de Zilveren Vleermuis, de prijs voor de beste thriller van het jaar, waren ook nog zes kandidaten in spanning. De trofee ging naar "Vuurduivel" van Nathalie Pagie. 


En de Bronzen Vleermuis voor het beste debuut werd in de wacht gesleept door de Engelse schrijfster  Sam Holland met haar boek "De echoman". 


N.B. Dit is de vijfhonderdste post op deze blog!

Reacties

Een reactie posten