Grootse prestatie

Anya Niewierra schreef naast haar veeleisende baan als algemeen directeur van Visit Zuid-Limburg (de vroegere VVV} solo vijf fantastische boeken. Volgtijdelijk zijn het “Vrij uitzicht” (2013), “Het dossier”(2017), “Het bloemenmeisje” (2020), “De Camino” (2021) en “De nomade”(2024).


Niet iedereen had haar boeken al vroeg op de korrel. De doorbraak bij het grote lezerspubliek kwam met “De Camino” dat een mega-bestseller werd. En dat was een volkomen terecht succes, want het verhaal van dat boek is buitengewoon aansprekend. Het is zó goed dat ik het toentertijd voor Anya vrijwel onmogelijk achtte het niveau ervan te evenaren laat staan te overtreffen. Maar ze deed dat wel met haar bijzonder fraai gecomponeerde vijfde boek.

Deze week ontstond een in Nederland niet eerder vertoond huzarenstukje. Alle (jawel, u leest het goed) boeken van Anya staan in de Spanning Top 20 van de Stichting CPNB. De twee meest recente boeken staan zelfs op de eerste twee plaatsen in de ranglijst!


Een welgemeend proficiat aan Anya voor deze unieke prestatie. En een aansporing aan lezers die de boeken nog niet (allemaal) hebben gelezen: doen! De boeken kenmerken zich niet alleen door verfijnd taalgebruik en een knap gestructureerde plot, maar ook door diepgaande onderliggende research.

Vol verwachting kijken we –geduldig- reikhalzend uit naar het volgende werk van Anya. De lat ligt ongelooflijk hoog.  

 

Reacties