Boekblokje (7)

In boekenland gebeurt ongelooflijk veel, er is continu beweging. Diverse bronnen schenken daar al aandacht aan. Dat ga ik hier dan ook niet doen. Kuijpjes onder deze titel pikken af en toe een paar krenten uit de pap. Deze keer is er aandacht voor twee binnenkort verschijnende boeken waarvan ik héél veel verwacht. 


Toni Coppers: Roofdier

Deze geweldige Vlaamse auteur heeft twee series thrillers op zijn naam. Maar liefst twintig delen telt de reeks met de onverslijtbare Liese Meerhout als middelpunt. Het meest recente deel “Onschuld” verscheen 20 april 2023 en was als buitengewoon goed boek een nieuw hoogtepunt in het oeuvre van Coppers.

Daarnaast is er de serie rond Alex Berger waarvan tot nu toe drie delen verschenen. “Offer” was in oktober 2022 het derde verhaal rond deze voormalige speurder met zijn bijzondere trauma. Ook deze miniserie is van zeer hoge kwaliteit, tweemaal zeer goed en eenmaal buitengewoon goed (Offer) scheppen hoge verwachtingen over deel vier. 


“Roofdier” zal uitkomen op 22 maart 2024. 
De uitgebreide samenvatting van het verhaal van de nieuwe Berger op bol is alweer veelbelovend. Voor de nieuwsgierige lezer de link: https://www.bol.com/nl/p/roofdier/9300000169487667/#modal_open .

Velen kijken vol ongeduld ernaar uit!


Koos Meinderts: De wonderlijke wereldreis van Zebedeus

Kortgeleden besprak ik hier het fraaie “Zebedeus en het ganzenbord van Wisse” waarvan ik de afgelopen tijd elke avond een hoofdstukje aan mijn lief voorlas. Dat was een fijne ervaring. Tot onze grote vreugde zal het boek van Meinderts over de leuke en wijze beer uit 1993 in april 2024 opnieuw in een enigszins herziene versie verschijnen.


Het gaat om “De wonderlijke wereldreis van Zebedeus”, waarin Zebedeus blijkens de synopsis van de oorspronkelijke uitgave op een wel heel bijzondere wijze begint aan zijn zoektocht naar het Andere Eind van de Wereld. Om dat te vinden maakt hij een heel wonderlijke reis vol vreemde ontmoetingen. De heerlijke schrijfstijl van Koos Meinderts staat garant voor opnieuw veel (voor)leesplezier.

 

Reacties