Boekblokje (4)

In boekenland gebeurt ongelooflijk veel, er is continu beweging. Diverse bronnen schenken daar al aandacht aan. Dat ga ik hier dan ook niet doen. Kuijpjes onder deze titel pikken af en toe een paar krenten uit de pap. 

Deze keer zijn het er twee.

Een nieuwe Coppers met Alex Berger !

Een van mijn favoriete thrillerschrijvers is de productieve Vlaming Toni Coppers. Zijn serie van inmiddels maar liefst negentien delen met als middelpunt de in alle opzichten intrigerende commissaris Liese Meerhout is van constant hoge kwaliteit. Het meest recente boek in de reeks is "Jacht" uit maart 2022. Zie verder het onderdeel "Boekenlijst" op deze blog.Incidenteel maakte Liese even plaats voor een andere interessante hoofdpersoon. In "De zaak Magritte" (2017)  en "Val" (2020) werd de eerste viool gespeeld door Alex Berger, een speurder met een tragische levensloop die zichzelf hervindt. Vreugdevol nieuws voor de liefhebbers is dan ook dat binnenkort een nieuwe thriller rond Alex zal verschijnen.Nieuws over Abel Sikkink

Eergisteren verscheen hier de bespreking van het fraaie boek "Phoenix" van Bert Wagendorp.


Het is het eerste deel van een trilogie van non-fictieromans over de lotgevallen van Abel Sikkink die in 1847 van Winterswijk naar Amerika emigreert. Een pakkend verhaal dat de lezer direct naar de volgende delen doet snakken. De vraag rijst dan wanneer het volgende deel zal verschijnen. Welnu, het antwoord daarop heb ik zojuist van de schrijver zelve gekregen. Het tweede deel zal verschijnen in februari/maart 2023. We moeten wel even geduld hebben, doch dat was natuurlijk bij een werk van een zodanige omvang wel te verwachten. 

En voor de liefhebbers van dit genre is er nog een mooi nieuwtje: het aanvankelijke idee van een trilogie is zeer recent ingeruild voor een nieuw: het wordt een tetralogie, vier delen! Er zal dus nog veel te genieten zijn de komende jaren.


Reacties