Boekblokje (3)

In boekenland gebeurt ongelooflijk veel, er is continu beweging. Diverse bronnen schenken daar al aandacht aan. Dat ga ik hier dan ook niet doen. Kuijpjes onder deze titel pikken af en toe een paar krenten uit de pap. 

Deze keer zijn het er drie in willekeurige volgorde.

De Camino van Anya Niewierra wordt verfilmd!


Voor mij is het een van de beste thrillers van de afgelopen jaren. "De Camino" kreeg in mei 2021 vijf stralende sterren. Het is een meesterwerk van de buitencategorie. Dezer dagen werd bekend dat het boek verfilmd zal worden. De filmrechten zijn verkocht aan Hollands Licht. Er wordt gewerkt aan de verwezenlijking ervan. Gouden Kalf-winnaar Anna van der Heide is aangezocht als regisseur. Dat belooft wat. 

Ik ben reuze benieuwd. Het weergaloze verhaal leent zich overduidelijk voor een prachtige rolprent. Op dit moment is uitgangspunt dat het een hoogwaardige serie gaat worden. Een welgemeende gelukwens aan Anya Niewierra!

De nieuwe Loes komt eraan

Op 11 oktober 2022 verschijnt de nieuwe thriller van ongekroonde (wel meermalen bekroonde) thrillerkoningin Loes den Hollander. Haar achtentwintigste draagt de titel "De heks in mij".


 De inmiddels gepubliceerde samenvatting belooft weer veel spanning. Zij luidt als volgt:

"Het moederschap is niet voor iedereen weggelegd of vanzelfsprekend. Kaia, Jill en Wiesje kunnen daarover meepraten. Behalve de diepe wens om moeder te worden hebben ze nog een andere gezamenlijke focus. Als hun leven volkomen onverwacht verandert, krijgen ze alle drie te maken met tegenstrijdige emoties die het beste en tegelijk het slechtste in hen naar boven halen. En waardoor de heks in een van hen te veel ruimte krijgt."

Lees de recensie van "Je bent aan de beurt", de meest recente thriller van Loes.

Een tweetal Literaire Juweeltjes van Frank Westerman

Zeer recent verschenen in de prachtige reeks Literaire Juweeltjes van B for Books twee boekjes tegelijk van Frank Westerman. In twee deeltjes vertelt hij het verhaal van "De moord op de boekverkoopster". Het is werkelijk gebeurd en gaat over de langzame vergiftiging van boekverkoopster Marian Heij uit Wageningen. Die geschiedde in een periode van zeven maanden in de jaren 2011 en 2012. Frank Westerman is een voortreffelijke schrijver. Zijn boeken behoren tot de categorie non-fictie. Eerder besprak ik hier "Een woord een woord" en "Te waar om mooi te zijn".

De serie Literaire Juweeltjes bestaat uit fraai vormgegeven boekjes met hardcover. Ik heb het duo van Westerman nog niet gelezen, maar twijfel op voorhand niet aan de kwaliteit. En ter info: ze kosten slechts 2,49 euro per stuk. Een ware habbekrats voor werk van hoog niveau. 

Reacties