Boekblokje (6)

In boekenland gebeurt ongelooflijk veel, er is continu beweging. Diverse bronnen schenken daar al aandacht aan. Dat ga ik hier dan ook niet doen. Kuijpjes onder deze titel pikken af en toe een paar krenten uit de pap.

Deze keer is er aandacht voor drie binnenkort verschijnende boeken waarvan ik héél veel verwacht.

Frank Krake: De verzetsman en de voetbalheld

Twee eerder verschenen boeken van deze schrijver over wederwaardigheden in de Tweede Wereldoorlog maakten diepe indruk. Zowel "De laatste getuige" als "De grootste bankoverval aller tijden" kreeg de maximale waardering als buitengewoon goed boek. Op 28 maart verschijnt het nieuwe boek van Frank Krake, getiteld "De verzetsman en de voetbalheld". 

Daarover is nu het volgende te vinden:

"Het waargebeurde verhaal van een voetballer die hunkerde naar zijn glorieuze verleden, en een moedige verzetsman die hunkerde naar een gelukkige toekomst. De een verborg als anonieme boerenzoon de buit (46 miljoen) van een bankoverval in zijn hooiberg. Hij werd door de nazi's opgepakt en was sindsdien spoorloos. De ander werd in heel Duitsland geadoreerd, scoorde meer dan 400 competitiedoelpunten en was aanvoerder van het nationale voetbalelftal. Er werd bij leven een boek over hem geschreven en zelfs een film over hem gemaakt. Hun levens kruisten elkaar onder apocalyptische omstandigheden in een Duits concentratiekamp." 

Toni Coppers: Onschuld

Van deze geweldige Vlaamse thrillerauteur verschijnt op 20 april het twintigste (!) deel in zijn ijzersterke serie thrillers met als middelpunt commissaris Liese Meerhout, wier houdbaarheidsdatum nog lang niet is bereikt.


Voor mij onbetwiste toppers in deze reeks zijn "De jongen in het graf" en  "De moord op Arno Linter".

Af en toe maakt Coppers een uitstapje naar zijn nog korte, maar al even sterke serie thrillers rond de markante Alex Berger. Daarin zijn er nu drie delen: "De zaak Magritte", "Val" en "Offer".

Over de inhoud van het komende "Onschuld" is het volgende prijsgegeven:

"Het is lente, maar bij commissaris Liese Meerhout kriebelt er iets anders. Ze gedraagt zich vreemd en haar collega's lijken niets in de gaten te hebben tot het te laat is, echt te laat. Liese verbergt iets voor haar eigen team. Verdenkt ze een collega of wil ze juist iemand beschermen? Niemand die het weet en het is te laat om het te vragen. Wat volgt is een zoektocht die moeilijker blijkt dan ooit, want iemand lijkt commissaris Liese Meerhout en haar hoofdinspecteur Michel Masson uit elkaar te willen spelen. Het team wordt op de proef gesteld. Oude demonen duiken op. Paniek slaat toe. Overleven ze samen deze chaos of betaalt iemand de prijs voor de onschuld?"

Gelet op de constant hoge kwaliteit van de boeken van Coppers zal het zeker weer een zeer lezenswaardig boek zijn.

Carl Slotboom: Weer net als eerst

De debuutroman "Bevroren tijd" van deze schrijver trof mij begin vorig jaar zeer. Dit zeer goede boek smaakte direct naar meer. En dat komt eraan. Medio april rolt "Weer net als eerst" van de persen. 


 En alweer is het gepubliceerde tipje van de sluier zonder meer intrigerend.

"Als de veertigjarige Ruben de fietsband van de elfjarige Sven plakt, is dit het begin van een bijzondere vriendschap. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is komt Sven wanneer het hem uitkomt. Zonder dat Ruben het beseft wordt hij door zijn kleine vriend voortdurend geconfronteerd met zijn verleden. Een telefoontje zet zijn hele wereld op de kop."

Alleen al met deze drie boeken valt er de komende tijd weer veel te genieten. 


Reacties