Einde aan het schrijverschap van Hilde Vandermeeren ...

 De Vlaamse Hilde Vandermeeren behoort voor mij tot de top van de Belgische thrillerschrijvers. Zij begon als schrijver van kinderboeken en heeft er meer dan veertig (!) op haar naam. Vanaf 2014 legde Hilde zich toe op thrillers en deed dat met verve. In haar nieuwe genre deed ze het zeer goed. Achtereenvolgens rolden “De toeschouwers” (2014; 4*), “Stille grond” (2015; 4*), “Scorpio” (2016; 4*), “Schemerzone” (2017; 5*) en “Pas op voor de buren” (2018; 4*) van de pers.

Vervolgens ontstond in samenwerking met de in BelgiĆ« bekende strafpleiter Walter Damen een trilogie rond een jonge advocate. “Rusteloos” (2018; 4*), “Bodemloos” (2019; 4*) en “Meedogenloos” (2020) blijken het einde van het (thriller)schrijverschap van Hilde te hebben ingeluid.

Op haar Facebookpagina plaatste Hilde Vandermeeren gisteren, nota bene op haar verjaardag, de volgende boodschap bij deze foto:“Op mijn verjaardag presenteer ik jullie 'Meedogenloos', het laatste boek van de trilogie in samenwerking met strafpleiter Walter Damen. Met dit boek zet ik een feestelijk eindpunt achter 20 jaar schrijverschap en ruim 50 boeken. Bedankt lezers!”

“Meedogenloos” ligt hier klaar om gelezen te worden. De verwachtingen zijn hoog gespannen. Tegelijkertijd zal een gevoel van weemoed ontstaan. Nooit meer een nieuwe Vandermeeren, het thrillerlandschap zal niet meer zijn zoals het was ...

Hilde, vele lezers hebben genoten van je prachtige boeken. Heel veel dank voor de talloze uren leesplezier die je ons hebt geschonken!

En aan degenen die nog niets of niet alles van haar hebben gelezen: DOEN!

Reacties