Gigantische boekenkasten

In Utrecht woont de graffitikunstenaar en muurschilderaar Jan Heinsbroek. Hij opereert onder het pseudoniem JanIsDeMan, zijn website is www.janisdeman.com. Hij begon met zijn werk in 1997. Sindsdien schiep hij vele fraaie en imposante kunstwerken. In 2019 maakte hij samen met de kunstenaar Deef Feed een gigantische muurschildering van een boekenkast op een gevel aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht.


Daar zit een mooi verhaal aan. Jan vroeg omwonenden van de komende schildering naar hun favoriete boek en creëerde daarmee de inhoud van de boekenkast. Met dit kunstwerk maakte hij ook furore in het buitenland. In diverse plaatsen zijn werken van hem te vinden, onder meer in Parijs, Londen en Boulogne-sur-Mer. Enkele voorbeelden van boekenkasten:





Deze prachtige muurschilderingen zijn voor boekenliefhebbers gewoonweg interessant én leuk. Overigens is het werk van Heinsbroek veel meer omvattend. Neem maar eens een kijkje op de website.  

Reacties

  1. Fantastisch. Mijn twee favorieten in mijn leven (boeken en buitenkunst) in een. Daar kun je toch niet anders dan blij van worden.
    Die muurschildering in Utrecht kende ik wel maar die anderen heb ik nog nooit gezien. Dank voor deze info.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten